dé Elektrisch Varen webshop
alles voor Elektrisch Varen

Foutmeldingen error codes Torqeedo

Torqeedo motoren tonen bij een probleem vaak een error code in het display. Hieronder een overzicht van deze foutmeldingen en de betekenis ervan.

Foutcode Oorzaak Wat te doen
E02 stator te hoge temperatuur (motor oververhit) motor kan na een korte wachttijd (ca. 10 minuten) langzaam opnieuw in gang worden gezet. Contact opnemen met Torqeedo Service Partner.
E05 motor / propeller blokkeert motor uitschakelen, magneetsleutel verwijderen en hoofdschakelaar naar ‘OFF’-positie brengen, blokkering opheffen en propeller manueel een omdraaiing verder draaien. Motor inschakelen en langzaam in gang zetten.
E06 spanning / voltage in de motor te laag lage laadstand van de accu, motor kan eventueel vanuit de stoppositie langzaam verder varen
E07 te hoge stroom aan de motor met laag vermogen verder varen. Contact opnemen met Torqeedo Service Partner
E08 te hoge temperatuur printplaat motor kan na een korte wachttijd (ca. 10 minuten) langzaam opnieuw in gang worden gezet. Contact opnemen met Torqeedo Service Partner
E21 kalibrering helmstok fout • nieuwe kalibrering uitvoeren: gedurende 10 seconden ‘cal’-toets indrukken
• in het display verschijnt ‘cal up’: helmstok met vol gas vooruit, vervolgens ‘cal’-toets indrukken.
• in het display verschijnt ‘cal stp’: helmstok naar de middelste (stop)positie brengen, vervolgens ‘cal’-toets indrukken.
• in het display verschijnt ‘cal dn’: helmstok met vol gas achteruit, vervolgens ‘cal’-toets indrukken.
E22 magneetsensor defect nieuwe kalibrering uitvoeren (zie E21)
E23 waardenbereik fout nieuwe kalibrering uitvoeren (zie E21)
E30 communicatiefout motor controleer de stekkerverbinding van de motorkabel, controleer of de motorkabel beschadigd is
E32 communicatiefout helmstok / gasbediening controleer de stekkerverbindingen van de datakabels, controleer of de kabel beschadigd is
E33 algemene communicatiefout controleer de stekkerverbindingen en de kabels, schakel de motor uit en opnieuw aan
E41, E42 foutieve laadspanning Gebruik een Torqeedo voedingseenheid. Als de fout ondanks het gebruik van een Torqeedo voedingseenheid nog voorkomt, dient u enkele uren te wachten. De accu bouwt de overlading intern af. Als de fout dan nog steeds optreedt, neem dan contact op met een Torqeedo Service Partner.
E43 accu leeg accu laden, motor kan eventueel vanuit de stoppositie langzaam verder varen
E45 te hoge stroom in accu motor uitschakelen en opnieuw inschakelen. De indicatie van de batterij en de reikwijdte zijn na deze fout niet meer correct tot de accu opnieuw volledig wordt geladen.
E46 fout werktemperatuur accu accucellen buiten werktemperatuur tussen -20°C en +60°C. Na een temperatuurstabilisatie kan de motor opnieuw verder varen.
E48 temperatuurfout laden accu laten afkoelen, lading wordt voortgezet, als celtemperatuur tussen 0°C en +45°C ligt
Andere foutcodes defect Contact opnemen met Torqeedo Service Partner en foutcode meedelen
* aan bovenstaande opsomming kunnen geen rechten worden ontleend, alle informatie afkomstig van Torqeedo.com
Wanneer de accu niet oplaadt en u krijgt geen melding in het display, dient u contact op te nemen met een Torqeedo Service Partner.

Laatste berichten

Dit zeggen onze klanten:

Prima! Bestelling ging niet goed. Door bezorger verkeerde pakketten geleverd. Met snel ingrijpen had ik volgende dag de goede dingen al weer in huis.
- Edwin uit Utrecht
Het EBBM team weet waarmee ze mee bezig zijn, denkt met de klant mee en geeft goed advies zonder aandringen tot verkoop. Ook het transport en bezorging van hun producten was goed. Kortom een prettig bedrijf om zaken te doen
- Hans de Visser
Een van de weinige sites met een flink assortiment aan elektrische buitenboordmotoren en onderdelen. Goede prijs en snelle onberispelijke levering naar Vlaanderen. Staat bij mijn favorieten.
- Ad uit Vlaanderen
Lees meer beoordelingen over onze dienstverlening